توصیه های تغذیه ای گاهی آنقدر پیچیده می شوند که درستی و نادرستی آنها را نمی توان تشخیص داد.
به گزارش آوای سلامت به نقل از health گاهی بعضی از این اطلاعات با وجود نادرستی آن قدر دهان به دهان شده اند که به شکل یک قانون درآمده اند، یعنی یک اصل که باید طبق آن دست به غذا برد.
در اینجا رایج ترین افسانه های تغذیه ای که حتی افراد سالم نیز آنها را باور کرده اند، بیشتر معرفی می شوند:
1- اثر غذاهای ناسالم با ورزش سوزانده می شود: این یک باور غلط است. افزودنیهای مصنوعی که در تهیه مواد غذایی فراوری شده مورد استفاده قرار می گیرند، خطر بروز بیماریهای خودایمنی را بالا می برند. در ضمن تلاش برای جبران ضرر رژیم غذایی ناسالم از طریق ورزش، نه تنها مفید نیست بلکه به بدن صدمه ھم می زند زیرا فعالیت بدنی به بدن ما استرس وارد می کند. اگر غذایی که می خوریم به قدر کافی مغذی و سالم نباشد، بدن ما نمیتواند به ترمیم خود بعد از ورزش بپردازد و در این صورت، بدن فرد ضعیف و آسیب پذیرتر می شود.
2- مصرف پروتئین محدودیت ندارد: پروتئین مورد نیاز بدن در حدی است که بتوان وظایف خود را به درستی انجام داد. شما باید در ھمه وعده ھای غذایی خود پروتئین داشته باشید اما مقدار آن را باید کنترل کنید. توصیه می شود که اگر از نظر بدنی فرد فعالی ھستید، به ازای ھر کیلوگرم از وزن ایده آل بدن خود، یک گرم پروتئین مصرف کنید.
3- بلافاصله بعد از ورزش نباید غذا خورد: پس از ورزش، باید حتما غذا خورد تا بدن به ترمیم و بازسازی خود بپردازد. خوردن غذا یا میان وعده سالم و مغذی، مواد خام لازم که سلولها برای بازسازی خود به آنها نیاز دارند را در اختیار بدن قرار می دھد. برای اینکه بهترین نتیجه را از ورزش خود بگیرید، پس از ورزش از خوراکیهایی استفاده کنید که سرشار ازویتامینها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها، پروتئین خالص و چربیهای سالم باشند.
4- میوه مانند شیرینی خاصیت چاق کنندگی دارد: برای کنترل وزن نیازی به اجتناب کامل از میوه نیست. حتی به نظر می رسد کسانی که میوه بیشتری می خورند، در کاھش وزن موفقتر ھستند. حتی برخی از تحقیقات حاکی از آن ھستند که میوه ھا در مقایسه با سبزیجات، قدرت بیشتری در کاھش وزن دارند اما نباید در مصرف آنها زیاده روی کرد.
5- خوردن چربی باعث چاقی می شود: برخی از چربیها در کنار خاصیت چاق کنندگی که دارند، خاصیت سیرکنندگی ھم دارند و باعث می شوند که در وعده ھا و ساعات بعد، غذای کمتری بخورید. چربیهای منابع گیاھی مثل روغن زیتون، آووکادو و مغزھا، ھورمون ضداشتها را افزایش می دھند. این نوع چربیها التهاب را در بدن کاھش داده و متابولیسم را بالا می برند