آگاهی از خطرات نوروز بر سلامتی کودکان و پیشگیری از آن از نکاتی است که می تواند تعطیلات خوشی را برای خانواده ها بسازد.

از اولین نکات قابل ذکر تغییر ساعات خواب و بیداری کودک و به دنبال آن حذف وعده صبحانه است. در مورد اثرات حذف صبحانه بر سلامت جسمی و ذهنی کودکان به کرات صحبت شده است . بنابراین خانواده ها با تنظیم ساعت خواب کودکان باید مصرف صبحانه کامل و حاوی انواع مواد غذایی غنی مانند شیر ، عسل ، نان سبوس دار ، پنیر ، گردو ، تخم مرغ و … را فراهم کنند.

 

دکتر شادنوش

نکته بعد مصرف متناوب مواد غذایی و تنقلات طی روز و ریزه خواری است. این مساله علاوه بر کاهش اشتهای کودک برای وعده ای اصلی مصرف کالری و چربی را افزایش داده و در مقابل مصرف برخی ویتامین ها و املاح را کاهش می دهد. با توجه به اینکه امروزه چاقی از مشکلات سلامتی کودکان محسوب می شود، دریافت زیاد کالری در این ایام می تواند این مساله را تشدید کند. مصرف زیاد تنقلات همچنین موجب اختلال در عملکرد گوارش نیز می شود. افزودن سایر انواع آجیل ها مانند کشمش ، انجیر و آلو تا حدی می تواند از بروز یبوست جلوگیری کند. از طرف دیگر از مصرف سایر تنقلات کم ارزش مانند چیپس ، پفک ، آبمیوه ها و … نیز باید تا حد ممکن جلوگیری شود. این مواد اثری بر رشد کودکان حتی گروه کم وزن ندارند و فاقد مواد مغذی مناسب برای رشد و سلامت آنها می باشند. در مقابل والدین باید مصرف انواع میوه و سبزی را در شکل های متنوع و جذاب در برنامه غذایی کودکان بگنجانند.

همچنین ایام نوروز فرصت مناسبی برای افزایش فعالیت بدنی کودکان و برخورداری از اثرات سلامتی بخش ورزش بر سلامت جسم و روح می باشد. مشارکت والدین در این فعالیت ها می تواند میزان استقبال را در کودکان افزایش دهد.

در صورتی که برنامه سفر پیش رو دارید غذاهای خانگی به همراه داشته باشید تا در طی مسیر و زمان گرسنگی کودک نیاز به استفاده از غذاهای بیرون نداشته باشید. کودکان به سرعت در معرض آلودگی های میکروبی قرار می گیرند. بنابراین رعایت بهداشت مواد غذایی که در اختیار کودک قرار می دهید و بهداشت دست های او نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به مسمومیت های غذایی و عفونت های گوارشی دارد.