دریافت برنامه تغذیه تنها برای کاهش وزن نمی باشد ، بلکه افرادی که دارای مشکلاتی همچون ریفلاکس معده ، یبوست ، سوء تغذیه و غیره هستند نیز می توانند برای برطرف کردن مشکل خود با دکتر مهدی شادنوش مشاوره نمایند. بهتر است بدانید که مشاوره تغذیه باعث ارتقای سلامت بدنی و رشدی کودکان و بزرگسالان می شود. یک دکتر تغذیه خوب ، پس از شنیدن مشکلات و انتظارات شما از رژیم درمانی برای تان برنامه غذایی سالم و مقوی تنظیم می کند که به سلامت روحی و جسمی شما آسیبی وارد نکند. به این نکته توجه داشته باشید که برای تهیه یک رژیم درمانی مناسب برای شما ، موارد مختلفی لحاظ می شود و در پایان متخصص تغذیه یک رژیم غذایی مناسب با قد و وزن شما برای تان تهیه می کند.

 

مشاوره تغذیه _ دکتر شادنوش

اهمیت مشاوره تغذیه

همانطور که می دانید غذا خوردن از جمله مهم ترین نیازهای هر فرد محسوب می شود و تغذیه مناسب ، رابطه مستقیمی با سلامت روحی و جسمی و طول عمر شما دارد و داشتن یک تغذیه مناسب و صحیح تنها با داشتن علم تغذیه فراهم می شود.

یک مشاوره تغذیه ، اطلاعات کافی درباره ارزش مواد غذایی و علم تغذیه را دارد و همچنین یک متخصص تغذیه نحوه تغذیه هر فرد را با توجه به نیازهای بدن او می تواند تعیین نماید. مشاور تغذیه مخصوص یک قشر خاص و گروه سنی مشخصی نبوده و برای تمای افراد با سن های متفاوت انجام می شود.

وظایف و ویژگی های یک متخصص تغذیه در دوران بارداری

  • ارائه راهنمایی و مشاوره: یک متخصص تغذیه باید به زنان باردار راهنمایی های لازم را انجام دهد و مشاوره‌ های مربوط به تغذیه صحیح در این دوران را ارائه دهد.
  • تعیین نیازهای تغذیه ‌ای: بر اساس وضعیت فیزیولوژیکی و نیازهای مادر باردار ، متخصص تغذیه باید نیازهای تغذیه‌ ای مورد نیاز را تعیین کند ، از جمله مقدار انرژی ، پروتئین ، ویتامین ‌ها و مواد معدنی.
  • برنامه‌ریزی رژیم غذایی: بر اساس نیازهای تغذیه ‌ای و محدودیت ‌های موجود ، مانند حساسیت ‌ها یا بیماری‌ های نوزاد ، متخصص تغذیه باید یک برنامه غذایی مناسب برای مادران باردار طراحی کند.
  • پیگیری رژیم غذایی: متخصص تغذیه باید رژیم غذایی مادران را بررسی کرده و پیگیری کند تا اطمینان حاصل شود که نیازهای تغذیه‌ ای به درستی برآورده می ‌شوند.
  • مدیریت عوارض تغذیه ‌ای: مشاوره تغذیه باید در صورت بروز مشکلات مرتبط با تغذیه در دوران بارداری ، مانند کاهش اشتها ، سوء تغذیه یا مشکلات گوارشی ، نمونه ‌برداری مناسب و پیگیری دقیق انجام دهد.
  • آموزش و آگاهی ‌بخشی: متخصص تغذیه باید به زنان باردار و خانواده‌ ها آموزش و آگاهی ‌بخشی درباره تغذیه صحیح و نکات مربوط به غذاهای قابل مصرف و غیرقابل مصرف در دوران بارداری را ارائه دهد.

اهمیت وجود متخصص تغذیه در دوران بارداری

در طول دوران بارداری ، تغذیه صحیح و متوازن از اهمیت بسیاری برخوردار است ، زیرا تاثیر مستقیمی بر سلامت مادر و جنین دارد. متخصص تغذیه می‌ تواند به زنان باردار راهنمایی کند تا دستورالعمل ‌های غذایی صحیح را دنبال کنند و از تغذیه ایمن و مناسب خود برای جنینشان اطمینان حاصل کنند. وجود متخصص تغذیه در دوران بارداری به مادران کمک می ‌کند تا:

  • نیازهای غذایی خود را بشناسند و براورده کنند.
  • برنامه غذایی مناسب و تنوع رژیم غذایی خود را داشته باشند.
  • مکمل‌ های مورد نیاز را بشناسند و مصرف کنند.
  • فعالیت بدنی مناسبی داشته باشند.
  • سوالات و ابهامات مربوط به مسائل تغذیه را پاسخ دهند.

 

مشاوره تغذیه _ دکتر شادنوش

مهم ترین وظایف یک متخصص تغذیه خوب چیست؟

  • یک مشاوره تغذیه خوب باید توضیحات جامع و کاملی را درباره تغذیه و نحوه رژیم درمانی به مراجعین ارائه دهد.
  • نیازهای مراجعین را مشخص نموده و درباره آن ها با او صحبت کند.
  • یک برنامه غذایی خوب و متنوع برای بیماران خود تنظیم نماید.
  • میزان اثر بخشی و تاثیرات برنامه غذایی را در بیمار مشخص نماید.
  • از طریق صحبت کردن با بیمار ، میزان انگیزه آن ها را افزایش داده و آن ها را برای پیروی از رژیم غذایی تشویق کنند.
  • مشکلات و هنجاری های تغذیه ای را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آن ها کند.
  • در صورت امکان ، برنامه های اجرایی جهت رفع مشکلات تغذیه در جامعه تنظیم نماید.
  • برنامه ها و دستورالعمل هایی برای افزایش ارزش غذایی مواد خوراکی تهیه کند.
  • درباره جدیدترین و آخرین اخبار مربوط به تغذیه اطلاعات جامعی داشته باشد.

مشاوره تغذیه در منزل

در برخی از مواقع که بیمار به دلیل داشتن شراط ویژه نتواند حضوری برای مشاوره به متخصص تغذیه مراجعه کند ، می تواند از خدمات مشاوره تغذیه در منزل و ویزیت تغذیه در منزل استفاده کند.

 

مشاوره تغذیه _ دکتر شادنوش

انتخاب بهترین مشاور تغذیه

برای انتخاب یک مشاور تغذیه خوب می توانید از دوستان و آشنایان خود پرس و جو کنید یا در گوگل جستجو نمایید. پس از تهیه لیستی از بهترین متخصصین تغذیه درباره آن ها تحقیق کرده و پس از آن برای مشاوره تغذیه نزد بهترین آن ها بروید. در جلسه مشاوره ، تمامی انتظارات و هدف خود را به او بگویید تا به درستی شما را راهنمایی کند. به این نکته مهم توجه کنید که اگر دچار بیماری خاصی هستید و دارو استفاده می کنید نیز به او بگویید تا بتواند برنامه غذایی مناسبی را برای تان تهیه نماید.

هزینه مشاوره تغذیه چقدر می باشد؟

هزینه مشاوره تغذیه با توجه به دستمزد بهترین متخصص تغذیه ، هزینه جلسات و دوره درمانی و غیره تعیین می شود. به این نکته مهم توجه کنید که صرفا به خاطر هزینه به هر مشاور تغذیه ای مراجعه نکرده و ابتدا درباره او تحقیق کنید.

مشاوره تغذیه آنلاین در تهران

باید بگوییم افرادی که می خواهند با دکتر مهدی شادنوش ، یکی از بهترین متخصصین تغذیه مشاوره آنلاین داشته باشند می توانند از طریق اینستاگرام یا وب سایت این کار را انجام دهند. همچنین افراد می توانند از طریق وب سایت ایشان به صورت اینترنتی رژیم غذایی دریافت کنند.

مشاوره تغذیه _ دکتر شادنوش

 

مشاور تغذیه برای رفع کم وزنی در تهران

زمانی که شاخص توده بدنی یا BMI شخص ، زیر عدد 18.5 باشد ، یعنی کمبود وزن دارد و بایستی اقداماتی برای رفع این مشکل انجام دهد. شاید بپرسید ، آیا کمبود وزن مشکلی به وجود می آورد؟ بله ، کمبود وزن می تواند به سلامتی بدن آسیب برساند ، ولی منظور از این جمله این نیست که هرکسیکه طبق فرمول BMI (یعنی تناسب وزن به قد با توجه به جنسیت) دارای کم وزنی است ، مشکلی در سلامتیش دارد. برخی بطور ذاتی و طبیعی کمبود وزن دارند ، ولی در سلامتی کامل به سر می برند. طبق آمار به دست آمده از مراکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) ، خانم های 20 سال و بالاتر ، در مقایسه با آقایان تقریباً دو برابر بیشتر دچار کمبود وزن هستند.

علت اهمیت افزایش وزن ، در افراد دارای کمبود وزن چیست؟

باوجود آمار بالای اضافه وزن و چاقی در بسیاری از بزرگسالان در سراسر دنیا ، بسیاری از افراد از کمبود وزن برخوردارند که می تواند به صورت ژنتیکی یا به دلیل اختلالات متابولیسمی به وجود آمده باشد. علاوه بر این ، تغذیه نامناسب یا وجود برخی از بیماری های زمینه ای نیز می توانند علت کمبود وزن باشند. بعضی از افراد هم دارای کمبود وزن نیستند ، ولی دوست دارند بدنی عضلانی تر داشته باشند. در هر حالت ، اگر دچار کمبود وزن هستید یا قصد به دست آوردن عضله بیشتر را دارید ، باید از یک نوع اصول خاص تبعیت نمایید. وزن مناسب بر کارایی فیزیکی و روانی هم تاثیرگذار است. مثلاً لاغری غیرعادی باعث ایجاد اختلال و مشکل در عملکرد غده تیروئید می شود و در نهایت می تواند منجر به افسردگی و اضطراب شود.

نکات قابل توجه برای چاق شدن

مشاور تغذیه به شما توصیه می کند که برای چاق شدن چربی استفاده نکنید و از مصرف آن ها خودداری نمایید. بعنوان مثال برای چاق شدن از چیپس و شکلات و این قبیل خوراکی ها میل نکنید. شما می توانید از غذا های حاوی پروتئین و غذا های کم چرب همچون تن ماهی ، غذاهای دریایی ، سینه مرغ ، بوقلمون ، گوشت کم چرب ، میوه و سبزیجات استفاده کنید.

نکته دیگر این است که برای چاق شدن تا حد زیادی آب بنوشید. توصیه می شود روزانه دو لیتر آب میل کنید. البته لازم به ذکر است ، این مقدار آب برای انسان عادی زیاد است ، اما در افزایش وزن بسیار تاثیرگذار می باشد. یکی از راحت ترین کارهایی که افراد لاغر می توانند برای افزایش وزن خود انجام دهند ، خوابیدن است. این افراد باید شب ها حداقل به مدت 8 ساعت بخوابند.

توجه داشته باشید که برای چاق شدن اصلا به سمت مواد غذایی پر خطر همچون شکر و شیرینی نروید. این مواد غذایی موجب افزایش وزن پر خطر شده و باعث بروز بیماری می شوند.

یکی دیگر از اقداماتی که افراد لاغر باید انجام دهند ، این است که باید تعداد وعده های غذایی خود را افزایش دهند. یعنی حتی اگر در هر وعده میزان کمی غذا می خورید ، اما با افزایش وعده های غذای خود می توانید به افزایش وزن خود کمک کنید.

مشاور تغذیه برای چاق شدن در تهران

بسیاری از افرادی که از کمبود وزن برخوردارند ، همواره به دنبال بهترین راه حل برای چاق شدن هستند. اما زمانی که این افراد تحت نظر پزشک متخصص رژیم غذایی مناسبی داشته باشند ، به صورت سالم و بدون مواجه شدن با عوارض خاصی وزن خود را افزایش می دهند. اما نکته قابل توجه برای افزایش وزن و چاق شدن این است که باید ابتدا دلیل لاغری فرد مورد بررسی قرار گیرد و بر اساس آن رژیم غذایی مناسبی برای ایشان در نظر گرفته شود.

تجویز دارو

در مواقعی که فرد به شدت دچار کمبود وزن می باشد ، مشاوره تغذیه علاوه بر رژیم غذایی دارو هایی برای فرد تجویز می کند.

 

مشاوره تغذیه

 

پیامدهای مشاوره تغذیه بر سلامت روان

مشاوره تغذیه که در واقع ، یک زیر شاخه مشاوره فردی به شمار می رود که به فرد این امتیاز را می دهد تا مواد خوارکی مفید و مغذی را از موارد مضر تمیز داده و در برنامه غذایی روزانه خود جای دهد. این کار ، موجب می شود که شخص از سلامت جسمانی و روانی مناسبی بهره مند شود. مشاوره تغذیه با تکیه به علم و دانش خود می تواند میزان ویتامین و پروتئین های بدن که رو به افول هستند را با ارائه رژیم غذایی مناسب جبران کنند و مانعی برای مریضی یا کاهش وزن ناگهانی فرد شوند.

این کار کمک می کند که شخص از زندگی سالم و با کیفیت مناسبی برخوردار باشد. طبیعتا برای داشتن بدنی سالم می بایست از روان سالمی برخوردار باشید و بلعکس روان سالم ، بدون بدن سالم ممکن نخواهد بود. جسم بدون برنامه غذایی سالم از مشاوره تغذیه نمی تواند سالم و بدون عارضه باشد. بهتر است که به خاطر داشته باشید که سلامت جسم و روان آدمی در گرو مواد خوراکی مصرفی در روز می باشد. تغذیه نقش بسیار با ارزشی دارد ، زیرا می تواند ضعف سیستم ایمنی بدن را با برنامه و علم بهبود بخشد ، فقط کافی است برای دریافت برنامه غذایی مناسب با وضعیت خود به مشاوره تغذیه مراجعه کنید.

چرا باید به مشاور تغذیه مراجعه کرد؟

همانطور که اطلاع دارید تغذیه و سلامت روان با یکدیگر رابطه مستقیم دارند. کاسته شدن از میزان ویتامین و کالری های بدن در ابتلا به افسردگی ، اختلال های خلقی و شناختی می تواند اثر منفی بگذارد. به عنوان مثال ، سطح ویتامین دی برای بهبود افسردگی مناسب است یا اسید فولیک برای از میان بردن استرس ، اضطراب ، وحشت و دیگر موارد می تواند کمک بسیاری کند. به یاد داشته باشید که برای بدن سالم با روحی سالم می بایست به مشاور تغذیه مراجعه کنید که بتواند با ارائه مشاوره تغذیه ، بدنی سالم را به شما هدیه کند.

علل عمده لاغری و چاق نشدن افراد

  • سابقه خانوادگی

یکی از شایع ترین دلایل لاغری سابقه خانوادگی است که به صورت ارثی افراد از توده بدنی کمی برخوردارند.

  • متابولیسم بالا

افرادی که از متابولیسم بالایی برخوردارند انرژی چندانی از غذا دریافت نمی کنند و این امر موجب شده تا افزایش وزن نداشته باشند.

  • فعالیت های بدنی منظم

افرادی همچون ورزشکاران که فعالیت های بدنی منظم و بالایی دارند ، میزان کالری بیشتری می سوزانند و این امر موجب کاهش وزن آن ها خواهد شد.

 

مشاوره تغذیه

 

رژیم لاغری با توصیه مشاور تغذیه

بسیاری از افراد بر این باورند که برای لاغر شدن باید رژیم غذایی خود را محدود کنند. اما باید بدانید که رژیم بدان معنا نیست که مصرف مواد غذایی را محدود کنید. در واقع ، رژیم لاغری یعنی رسیدن به لاغری متناسب و تناسب اندام ، همچنین رژیم گرفتن نباید سلامت بدن را تهدید کند. به طور کلی ، بدن به همه 4 گروه مواد غذایی هرم غذایی نیاز دارد ، اما برای رسیدن به تناسب اندام باید مصرف همه آن ها را در حد تعادل قرار دهیم. در ادامه ، به برخی باور های غلطی که درباره رژیم لاغری وجود دارد می پردازیم.

وعده های غذایی خود را حذف نکنید. زمانی که شما یکی از وعده های اصلی یا میان وعده خود را حذف می کنید ، به لاغر شدن خود کمکی نخواهید کرد. در واقع با این کار ، گرسنه تر می شوید و به غذای بیشتری احتیاج پیدا می کنید. بنابراین ، بیشتر غذا می خورید یا به سمت غذا های ناسالم می روید. مصرف میان وعده مغذی از پرخوری جلوگیری می کند. زیرا قند خون ثابت مانده و سوخت و ساز بدن قوی خواهد شد. میزان کالری میان وعده باید بین 200 یا کمتر باشد و متشکل از فیبر ، چربی سالم و پروتئین باشد. به عنوان مثال آجیل ، دانه ها ، میوه های خشک ، سیب یا کره بادام زمینی از بهترین میان وعده ها هستند.

نباید در مصرف غذا های سالم زیاده روی کنید. مواد غذایی سالم از کالری بالایی برخوردار هستند ، مثلا با وجود اینکه روغن زیتون مزیت های زیادی دارد ، اما زمانی که مقدار زیادی از آن مصرف شود ، کالری دریافتی را به شدت افزایش داده و منجر به بالا رفتن وزن خواهد شد. چربی را از برنامه غذایی خود حذف نکنید ، چرا که بدن برای سوزاندن به چربی نیازمند است. چربی های سالم باعث می شوند که شما خیلی زود سیر شوید و خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهند.

مشاوره تغذیه برای بیماران سرطانی

متخصص می بایست بیماران را در خصوص علائم سوء تغذیه غربالگری کند. گاهی کودکان یا نوزادان بیماران را تشکیل می دهند. بنابراین ، به منظور بررسی مشکلات موجود ، تست های ویژه ای به انجام می رسند. این تست ها ، شامل بررسی شاخص توده بدنی (BMI) ، ارزیابی کاهش وزن و بررسی عوامل خطر سوء تغذیه هستند.

مشاوره تغذیه با متخصص مورد نظر می تواند مزایایی به همراه داشته باشد که عبارتند از :

  • مشاوره تغذیه می تواند به بهبودی سریع تر بیماری کمک کند
  • تاثیرگذاری در اراده و روحیه بیماران با مصاحبه انگیزشی
  • اهمیت درک سبک زندگی بیمار به منظور مدیریت بهینه تغذیه و دیابت

 

مشاوره تغذیه برای بیماران قلبی

متخصصان تغذیه توصیه های کلی در خصوص تغذیه سالم و متناسب با شرایط بیماران قلبی را ارائه داده و همچنین به افرادی که نیازهای غذایی خاص دارند ، مشاوره های لازمه را می دهد. اگر تشخیص بیماری ، عروق کرونر قلب و یا حمله قلبی باشد ، مراجعه جهت داشتن یک مشاوره تغذیه در فرد الزامی خواهد بود. با این کار ، به متخصص اجازه می دهید تا در مورد چگونگی تغییر رژیم غذایی برای کاهش خطر ابتلا به حمله های قلبی و دیگر عوارض ، در آینده به شما کمک نماید. همچنین ، مشاورین در این حوزه می توانند در مورد رژیم های غذایی خاص برای کودکان مبتلا به مشکلات قلبی ، تاثیرات بسزایی داشته باشند. با رعایت نکات توصیه شده توسط پزشک ، به مرور سبک زندگی خود را عوض و دوباره سلامتی را بازیابید.

مشاوره تغذیه برای سالمندان

تغذیه مناسب در دوران سالمندی ، نقشی حیاتی در حفظ سلامت جسمانی و روانی ایفا می ‌کند. با افزایش سن ، نیاز های تغذیه‌ ای بدن تغییر کرده و برخی بیماری ‌ها ممکن است بر اشتها و جذب مواد مغذی تأثیر بگذارند. مشاوره تغذیه برای سالمندان ، راهکاری موثر برای شناسایی این نیازها و ارائه برنامه غذایی متناسب است. اما چرا به مشاوره تغذیه نیاز داریم؟

  1. تغییرات در بدن : با افزایش سن، حس چشایی و بویایی ممکن است کاهش یابد ، دندان‌ ها ممکن است از دست بروند و مشکلات گوارشی شایع ‌تر شوند.
  2. بیماری‌ های مزمن : بسیاری از سالمندان با بیماری ‌هایی مانند دیابت ، فشار خون بالا و بیماری ‌های قلبی روبرو هستند که نیاز به رژیم غذایی خاص دارند.
  3. داروها : برخی داروها ممکن است با مواد غذایی تداخل داشته باشند و بر جذب آن ‌ها تأثیر بگذارند.
  4. کاهش فعالیت بدنی : کاهش فعالیت بدنی در سالمندان ، نیاز به انرژی را کاهش می ‌دهد و ممکن است منجر به افزایش وزن شود.
مباحثی که در مشاوره تغذیه سالمندان مورد بررسی قرار می ‌گیرد :
  • ارزیابی وضعیت تغذیه‌ ای : شامل بررسی وزن ، قد ، دور کمر ، آزمایش‌ های خون و سوابق پزشکی.
  • شناسایی نیازهای تغذیه‌ ای : بررسی نیازهای انرژی، پروتئین، ویتامین‌ ها ، مواد معدنی و سایر مواد مغذی.
  • ارزیابی عادات غذایی : بررسی عادات غذایی فعلی ، آلرژی‌ ها ، عدم تحمل غذایی و محدودیت‌ های غذایی.
  • تهیه برنامه غذایی فردی : طراحی یک برنامه غذایی متعادل و خوشمزه که با نیاز ها و ترجیحات فرد مطابقت داشته باشد.
  • آموزش تغذیه : آموزش در مورد گروه‌ های غذایی ، اهمیت هر یک از مواد مغذی، روش‌ های پخت سالم و خواندن برچسب مواد غذایی.

توصیه‌ هایی برای تغذیه سالمندان

  1. مصرف میوه ‌ها و سبزیجات : مصرف روزانه حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات برای دریافت فیبر ، ویتامین‌ ها و مواد معدنی ضروری است.
  2. مصرف پروتئین کافی : پروتئین برای حفظ توده عضلانی و تقویت سیستم ایمنی ضروری است.
  3. مصرف لبنیات کم چرب : لبنیات منبع خوبی از کلسیم برای سلامت استخوان ‌ها هستند.
  4. مصرف غلات کامل : غلات کامل فیبر و سایر مواد مغذی را فراهم می ‌کنند.
  5. محدود کردن مصرف نمک، قند و چربی‌ های اشباع شده : این مواد می ‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی ، فشار خون بالا و دیابت را افزایش دهند.
  6. نوشیدن آب کافی : هیدراتاسیون مناسب برای عملکرد صحیح بدن ضروری است.